تمام حوزههای تخصصی لغات و اصطلاحات مخصوص به خود را دارند و شخص تازهواردی که این لغات را نشنیده باشد احتمالا گمراه خواهد شد. بهعنوان مثال بازاریابی یکی از مشاغلی است که اگر شخصی با لغات و اصطلاحات آن آشنایی نداشته باشد نمیتواند با سایر همکاران خود ارتباط برقرار کرده و خروجی مطلوبی بگیرد. درنتیجه وجود یک لغتنامه یا منبعی برای توضیح در مورد اصطلاحات رایج بازاریابی کمک خوبی برای افراد علاقهمند و تازهوارد خواهد بود. در قسمت اول «اصطلاحات رایج دیجیتال مارکتینگ» این سری مقالات در مورد اصطلاحاتی مانند تست A/B، انواع تجارت B2B و B2C و ضریب بازگشت صحبت کردیم اکنون به بررسی سایر اصطلاحات این حوزه میپردازیم.
۱۰- پرسونای خریدار (Buyer Persona)
پرسونای خریدار تعریفی از یک مشتری ایدهآل برای کسبوکار است. پرسونای خریدار براساس تحلیل بازار و دادهی به دست آمده از مشتریهای فعلی برند تعریف میشود. مشخص کردن پرسونای خریدار به بازاریابان کمک میکند مخاطب هدف را راحتتر شناسایی کنند و میزان فروش محصولات را افزایش دهند.
۱۱- اقدام به عمل (Call-to-Action)
اقدام به عمل، دعوت به عمل یا کال تو اکشن راهی برای ترغیب مشتری به بازدید از وبسایت است. اقدام به عملها معمولا در قالب دکمه، عکس یا متن لینک شده طراحی میشوند و کاربر را به بازدید صفحهی مورد نظر وبسایت هدایت میکنند. بهعنوان مثال «همین حالا عضو شوید» نمونهای از اقدام به عمل یا فراخوان به عمل است که کاربر را تشویق میکند اطلاعات و دادهی خود را در وبسایت درج کند. اقدام به عملها مانند طعمه عمل میکنند زیرا بازدیدکنندهی سایت را جلب کرده و نهایتا به سرنخ تبدیل میکنند از همین رو برای دیجیتال مارکترها مهم هستند. هرقدر اقدام به عملها طراحی بهتری داشته باشند یا پیشنهاد بهتری به بازدیدکننده دهند نتیجهی بهتری خواهند گرفت.
۱۲- جلوگیری از اسپم بازاریابی (CAN-SPAM)
کشور آمریکا در سال ۲۰۰۳ قوانینی برای تبلیغات ایمیلی تصویب کرد. طبق این قانون دریافتکنندگان ایمیل حق دارند در صورت تمایل اشتراک ایمیلی خود را قطع کنند و کسبوکارهایی که به این قانون پایبند نباشند جریمه خواهند شد. اگر دقت کرده باشید در قسمت انتهایی ایمیلهای تبلیغاتی عبارت «لغو اشتراک» دیده میشود که کاربر در صورت تمایل میتواند روی آن کلیک کرده و اشتراک خود را لغو کند.
۱۳- قانون منع اسپم کانادا (CASL)
قانون منبع اسپم در سال ۲۰۱۳ در کانادا تصویب شد. این قانون فرستادن پیغامهای تبلیغاتی الکترونیک را به کامپیوتر و موبایلهای موجود در کانادا ممنوع کرده است.
۱۴- نرخ ریزش مشتری (Churn Rate)
نرخ ریزش مشتری معیاری است که تعداد مشتریهای حفظ شدهی کسبوکار و هزینهی نگهداری آنها را اندازهگیری میکند. برای محاسبهی این معیار، تعداد مشتریهای از دست رفته در یک دورهی مشخص را در نظر بگیرید و به تعداد کل مشتریهای همان دورهی زمانی تقسیم کنید. بهعنوان مثال اگر یک شرکت در ابتدای ماه آبان ۵۰۰ مشتری داشته باشد و در انتهای ماه ۴۵۰ مشتری داشته باشد چرن ریت آن ۱۰ درصد خواهد بود.
۱۵- نرخ کلیک (CTR)
نرخ کلیک به درصدی از مخاطبان گفته میشود که از یک بخش وبسایت به مرحلهی بعد کمپین بازاریابی وارد میشوند. نرخ کلیک از تقسیم تعداد کلیکهای زده شده توسط کاربران به کل فرصتهایی است که مردم میتوانستند کلیک کنند بدست میآید. به طور مثال تصویر زیر که توسط WordStream منتشر شده است، مقایسه نرخ کلیک تبلیغات گوگل ادوردز و تبلیغات نمایشی گوگل براساس صنایع است.

۱۶- بازاریابی کلوزد لوپ (Closed-Loop Marketing)
هدف از بازاریابی کلوزد لوپ این است که بتوان فرآیند بازاریابی و تأثیر آن بر رشد کسبوکار را تحلیل کرد. بهعنوان مثال بررسی فرآیند بازدیدکنندهی وبسایت و تبدیل شدن آن به سرنخ، بازگشتش به سایت و درنهایت خرید محصول بازاریابی کلوزد لوپ است. بازاریابی کلوزد لوپ نشان میدهد چه میزان از سرمایهی بازاریابی باعث رشد کسبوکار شده است. یکی از بزرگترین مزایای بازاریابی جاذبهای یا اینباند مارکتینگ این است که امکان اجرای بازاریابی کلوزد لوپ را فراهم میکند.
۱۷- مسیر تبدیل (Conversion Path)
مسیر تبدیل مجموعهای از رویدادهای مبتنی بر وبسایت است که سرنخ را افزایش میدهد. در سادهترین حالت مسیر تبدیل از یک اقدام به عمل شروع میشود که کاربر را به صفحهی فرود حاوی فرم هدایت میکند درنهایت کاربر بعد از پر کردن فرم به صفحهی دیگری هدایت میشود که بابت اشتراکگذاری اطلاعات خود از او تشکر شده است.
۱۸- محتوا (Content)
محتوا، اطلاعاتی است که با هدف اشتراکگذاری و درگیر کردن مخاطب تولید میشود. محتوا انواع مختلفی دارد که از نمونههای آن میتوان به وبلاگ، ویدئو، پست شبکههای اجتماعی، عکس، اسلاید و پادکست اشاره کرد. محتوا باعث افزایش ترافیک وبسایت میشود، نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری را افزایش میدهد و نقش مهمی را در موفقیت استراتژی بازاریابی ایفا میکند.