در هر کسبوکاری مشتریها یا کاربران حرف اول و آخر را میزنند و بررسی رفتار آنها برای رشد و توسعهی برند مهم است. درواقع میتوان گفت این کاربران هستند که موفقیت یا شکست وبسایت را تضمین میکنند بنابراین توجه بیشتری باید به رفتار آنها داشت. کسبوکارهای اینترنتی به وبسایت خود متکی هستند و باید نحوهی استفادهی کاربران از آن را دائما تحت نظر داشته باشند. به همین دلیل استفاده از ابزارهای تحلیل رفتار کاربر برای سنجش عملکرد و بهبود وبسایت بسیار مهم است.
یکی از پلتفرمهایی که رفتار کاربران سایت را تحلیل میکند هات جر (Hotjar) است که بهترین فرصتها برای رشد و توسعهی آن را پیشنهاد میدهد. به کمک این ابزار میتوان تمرکز کاربر روی هر منطقه از وبسایت و اینکه تا کجا اسکرول کرده و روی چه دکمههایی کلیک کرده را مشاهده کرد و به عبارتی نقاط قوت یا ضعف وبسایت را پیدا کرد. اما طبق گزارشهایی که اخیرا از کاربران دریافت کردیم این پلتفرم کاربران ایرانی را به لیست کاربران تحریم شده اضافه کرده و سرویسهای خود را به زودی برای ما قطع میکند. ما نیز برای بررسی صحت این موضوع با تیم پشتیبانی هات جر تماس گرفتیم و متوجه شدیم این شرکت بنا به قوانین جدید به کاربران ایرانی سرویس نخواهد داد.
از آنجایی که تحلیل رفتار کاربر را نمیتوان نادیده گرفت بهترین کار در چنین شرایطی آشنایی و استفاده از سایر پلتفرمهای تحلیل رفتار کاربران وبسایت است. ما در ادامه به معرفی تعدادی از سرویسدهندههای تحلیل رفتار کاربران میپردازیم.
۱- کریزی اگ (CrazyEgg)
این پلتفرم نحوهی استفاده و حرکت کاربران از وبسایت را به شکل بصری نشان میدهد و یکی از بهترین ابزارها برای مشاهدهی تصویری عملکرد وبسایت است. این ابزار با پلتفرمهایی مانند دروپال، جوملا، ویکس، وردپرس و… یکپارچه میشود. تعدادی از نقشههایی که این سرویس در اختیار کاربر قرار میدهد عبارتنداند از:
Heatmap: هیت مپ یا نقشهی حرارتی، تصویری است که نشان میدهد بازدیدکنندگان روی کدام قسمت از سایت کلیک کردهاند. درواقع این نقشه نشان میدهد کدام بخش از وبسایت جذابتر است و کدام بخش برای جلب رضایت مخاطب نیاز به اصلاح دارد.
Scrollmap: این نقشه نشان میدهد بازدیدکنندگان تا کدام قسمت از صفحه اسکرول کرده و در چه نقطه صفحه را بستهاند.
Confetti: به کمک این نقشه میتوان تمام کلیکهای انجام شده روی سایت از طریق منبع ارجاع، عبارت جستجو شده و… را تشخیص داد.
Overlay: این نقشه آمار دقیقی از تعداد کلیکها روی عناصر مختلف میدهد.
استفاده از تمام طرحهای این پلتفرم به مدت ۳۰ روز رایگان بوده و طرح پایهی آن برای بررسی ۲۰ هزار بازدید از وبسایت، ماهانه ۲۹ دلار است. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۲- هیپ آنالتیکس (Heap Analytics)
این ابزار یکی از ابزارهای محبوب است و تمام قسمتهای سایت مانند ویدئوها، دانلودها، فرمهای پر شده و سایر بخشها را به دقت تحلیل میکند. این ابزار تعاملات هر کاربر مانند کلیکها، سابمیتها، ایمیل و… را از وبسایت، موبایل و سرویسهای ابری جمعآوری میکند. هیپ همچنین تمام دادهها را ذخیره کرده و برای پاسخدهی به سوالات کاربر استفاده میکند. استفاده از این ابزار برای بررسی رفتار پنج هزار بازدیدکننده در ماه و ذخیرهی سه ماههی اطلاعات رایگان است و به ازای تحلیل رفتار ۲۵ هزار بازدیدکننده باید ماهانه ۲۹۹ دلار پرداخت شود. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۳- پیویک (Piwik)
پیویک ابزاری رایگان، متن باز و کارآمد برای تحلیل رفتار بازدیدکنندگان سایت است. Piwik نرمافزار نوشته شده به زبان PHP MySQL است که قابل دانلود بوده و روی وبسرور نصب میشود. این ابزار زمانی مناسب است که بازدید از سایت بالا باشد. در پایان مرحلهی نصب، تکه کد جاوااسکریپتی به کاربر داده میشود که تگ آن باید در کدهای وبسایت قرار بگیرد. کاربران همچنین میتوانند پلاگین جداگانهای برای استفاده از این ابزار نصب کرده و به تحلیل وبسایت دسترسی داشته باشند. استفاده از دموی این ابزار رایگان است و برای استفاده از سایر طرحها باید مبلغ مورد نظر پرداخت شود. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۴- اُپن وب آنالتیکس (Open Web Analytics)
اُپن وب آنالتیکس یا به اختصار OWA نرمافزار متن بازی است که نحوهی استفادهی مردم از وبسایت یا اپلیکیشن را گزارش میدهد. اگر دنبال ابزاری رایگان و کارآمد هستید و از کار کردن با نرمافزار متن باز لذت میبرید، اُپن وب آنالتیکس بهترین انتخاب است. متن باز بودن این ابزار به این معنا است که ویژگیهای آن کاملا توسط کاربر قابل تنظیم است. این ابزار نیز مانند Piwik روی وبسرور نصب میشود و افزونهی مخصوص وردپرس دارد. اگر تازه کار هستید این ابزار بهترین انتخاب است زیرا هم ویژگیهای خوبی دارد و هم رایگان است. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۵- کلیکی (clicky)
کلیکی یکی از بهترین ابزارهای جایگزین گوگل آنالتیکس است و برخلاف گوگل آنالتیکس که اطلاعات یک روز قبل را در اختیار کاربر قرار میدهد، اطلاعات آن مربوط به زمان حال است. اگر میخواهید در لحظه به اطلاعات مربوط به تحلیل وبسایت دسترسی داشته باشید، ترافیک زیادی روی وبسایت ندارید و دنبال جایگزینی برای گوگل آنالتیکس هستید، کلیکی بهترین انتخاب است. این ابزار لینکی در اختیار کاربر قرار میدهد و میگوید که بازدیدکنندگان از کدام وبسایتها به وبسایت شما هدایت میشوند. درنتیجه آمار خوبی از بکلینکهای سایت میدهد.
یکی دیگر از ویژگیهای جالب این ابزار امکان تحلیل توییتر است که به کاربر اجازه میدهد تگهای توییتر، کلمات کلیدی و ریتوییتها را زیر نظر داشته باشد. کیلیکی افزونهی وردپرس دارد و استفاده از آن برای بررسی یک وبسایت و تحلیل سه هزار بازدید در روز رایگان است. طرح پایهی آن برای تحلیل ۱۰ وبسایت و بررسی رفتار ۳۰ هزار کاربر در روز از ۹.۹۹ دلار شروع میشود. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۶- گویینگآپ (GoingUp)
اگر دنبال ابزاری برای تحلیل رفتار کاربر هستید که در کنار آن ابزارهای ابتدایی برای SEO نیز داشته باشد گویینگآپ بهترین انتخاب است. بررسی بازدیدکنندگان، فروش وبسایت، نرخ تبدیل، نقشهی حرارتی، بررسی کلمات کلیدی از ویژگیهای این ابزار است. ابزارهای سئوی این پلتفرم نیز کمک میکنند رتبهی الکسای بهتری داشته باشید و از همه بهتر اینکه استفاده از آن رایگان است. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۷- مینت (Mint)
مینت یکی از معدود ابزارهایی است که نیازی نیست کاربر پرداخت ماهانه داشته باشد. قیمت پایه برای استفاده از خدمات مینت از ۳۰ دلار برای هر وبسایت آغاز میشود و دیگر نیاز به پرداخت ماهانه نیست. به همین دلیل نسبت به سایر سرویسها مقرونبهصرفهتر است. نمودارهای این ابزار ساده بوده و به راحتی تحلیل میشوند. این ابزار به ازای هر بازدید اطلاعات جداگانهای میدهد و همچنین لیستی از محتوای پرطرفدار و آخرین مطالب بازدید شده را در اختیار کاربر قرار میدهد. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۸- هاب اسپات (Hubspot)
هاب اسپات بهترین ابزار برای تحلیل بازاریابی آنلاین است که روی شبکههای اجتماعی و سایر پلتفرمهای بازاریابی تمرکز میکند. بررسی رفتار هر بازدیدکننده یکی دیگر از صدها امکاناتی است که این ابزار در اختیار کاربران قرار میدهد و قیمت پایهی استفاده از خدمات آن از ۲۰۰ دلار ماه آغاز میشود. برای استفاده از خدمات پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۹-آواستِتس (AWStats)
این ابزار رایگان متن باز بازدیدکنندگان را بر اساس مرورگر و آدرس آیپی تعریف میکند. این یعنی رفتار بازدیدکنندگان واقعی و نه رباتها مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد. این ابزار برای کاربرانی خوب است که نمیخواهند رفتار خزندهها و رباتها در نتیجهی تحلیل لحاظ شود. آمار این ابزار به طور روزانه بهروزرسانی میشود اما گزارشهای ماهانه نیز در اختیار کاربر قرار میگیرد. البته این ابزار در کنترل پنل های سرویس میزبانی وب مانند Cpanel وجود دارد و میتواند همزمان با سایر ابزارهای تحلیل رفتار بازدیدکنندگان مورد استفاده قرار بگیرد. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۱۰- استتکانتر (StatCounter)
تمرکز اصلی این ابزار روی جمعآوری داده از بازدیدکنندگان سایت است. این ابزار دو مدل آمار را در اختیار کاربر قرار میدهد: اولین آمار مربوط به بازدیدکنندگان سایت است و دومین آمار مربوط به موقعیت جغرافیایی، تعداد صفحات دیده شده، صفحهی ورودی کاربر، صفحهی خروجی کاربر و منبع اولیهی ورود کاربر به وبسایت است. اگر کاربر از طریق موتورهای جستجو وارد وبسایت شده باشد، اطلاعاتی مانند کلمهی کلیدی جستجو شده نیز در نتیجهی تحلیل لحاظ میشود. کاربر همچنین میتواند امکانی تعریف کند که بازدید خودش از وبسایت در نتیجهی تحلیل لحاظ نشود. تحلیل رفتار ۵۰۰ بازدیدکننده در ماه رایگان است و قیمت پایه برای تحلیل رفتار ۱۰۰ هزار کاربر ماهانه ۹ دلار است. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
۱۱-آنالیکا (Analyca)
آنالیکا یک سرویس ایرانی و در حال توسعهی مبتنی بر رایانش ابری است که به کمک آن میتوان رفتار دقیق کاربران را مشاهده و تحلیل کرد. این سرویس علاوه بر نقشهی حرارتی، حرکت موس و کلیکها در نقاط مختلف وبسایت، مسیر پیمایش کاربر و میزان اسکرول را نشان میدهد. به کمک این ابزار میتوان مسیر حرکت بازدیدکننده و کارهایی که انجام میدهند را به صورت دقیق و زنده مشاهده کرد. برای استفاده از خدمات این پلتفرم اینجا کلیک کنید.
امیدوارم توانسته باشیم تا حدودی شما را با ابزارهای جایگزین «هات جر» به عنوان ابزار تحلیل رفتار کاربران سایت آشنا کرده باشیم. همچنین پیشنهاد مطالعه مطلب «تحریم کاربران ایرانی توسط میلرلایت و معرفی پنلهای ایمیل مارکتینگ جایگزین» را به شما توصیه میکنیم.
سلام
یک سرویس ایرانی قوی هم در این زمینه وجود داره:
http://analyca.net/
واقعا عالیه
درود
سپاس از اطلاع رسانی که انجام دادید، به متن مطلب اضافه شد.